TÄVLING.

I går var vi på tävling. Det var över 2 mån. sedan YLVA startade sist. LATINO IV hoppade 1 m felfritt. Han fick en fin Clear Round rosett. Sen debuterade hon med en lånehäst "Gurkan" Han hoppade 1 m felfritt, och så snabbt att dom kom på 3:e plats! Det var en bra omstart. GRATTIS YLVA!
LATINO IV. I våras.

IDAG RED JAG.

Vi är många som vill rida VIZZLA nu. Emma hjälper oss med hoppträning och tävling. Marie rider ut, jag tränar dressyr/ Western och Ylva vill också rida.

Så motion får hon. Det är bra.

Jag är så glad för att YLVA är så återställd att hon kan hoppa igen.
Igår gymnastikhoppade hon VIZZLA, medan Emma tränade sin "Sparky". Ylva sa att hon känns starkare nu. Det var roligt att höra.

Idag red jag. Vi tränade på galoppfattningar och att minska travvolterna i bägge varven.
Sen försökte jag få henne att bära sig i galoppökningar. Det var svårt. Hon har liksom inget "register" i galoppen. Hon är väl inte tillräckligt stark ännu?
Jag ville att hon skulle samla sig över sina bakben och bära uppåt i galoppen. Det kunde hon knappt. Hon blev hård i munnen och mjuknade inte, men kortade sig. Så ville jag känna att hon kunde skjuta iväg i en ökning som verkligen kom bakifrån.
Några steg fick jag känna på det. Men sen blev hon bara lång istället. Ja, där har jag något att jobba vidare på. Det är så roligt att rida! Efteråt följde hon efter mig lös i ridhuset. Som en trogen hund. Det ska vara ett tecken på att ridningen var bra för både häst och ryttare, sägs det. Sen tömkörde jag bägge unghästarna. Dom jobbade på bra. .

IGÅR.

Var en riktig hoppdag. Ylva hopptränade med en häst som kallas "Gurkan". Det gick riktigt bra.

Emma hopptränade med sin Sparky och sen med VIZZLA. Bägge hästarna utvecklas väldigt fint just nu. På söndag är det tävling igen........

ROLIGT TROTS REGN.

Vad skönt att man har ett ridhus att vara i när regnet vräker ner. Jag tog in unghästarna, en i taget. Vi gick över bommar. Lekte lite i grimma o longerlina. Dom var duktiga. Men bockade o hoppade lite.

Jag vet hur skönt dom Tycker Det Är Att få Fast mark under fötterna .

Sen red jag Vizzla över bommar, runt hindren. Hon jobbade på bra. Men har svårt att hålla ihop sin stora kropp. Det är bara att jobba vidare.

.

AKTIV DAG.

Idag på morgonen körde jag VIENNA och DIXIE till en ny lösdrift. Där stod dom för 2 år sedan, med sina föl, Lava och Indira. Oj, vad glada dom blev. Dom hoppade och skuttade. Galopperade bort till "sin korkek" och kände verkligen igen sig. Ihopsläppet med en 21 årig Quarter märr och hennes tre döttrar gick jättebra. Skönt när hästarna går ihop utan problem. Nu vet jag att dom har det jättebra och jag får mer tid till dom 3 som bor hos EMMA. Så jag åkte till stallet för att mocka och rida på VIZZLA. Vi tränade i ridhuset. Bomjobb, volter, galoppfattningar och övergångar. Hon var som alltid, rar och inställd på samarbete. Men just ARBETE är väl inte hennes passion. Hon gör jobbet, utan att anstränga sig. Då blir det ingen "workout". Jag längtade efter både spö och sporrar för att kunna driva på....... Men hon kanske inte är tillräckligt stark ännu? Hon är ju så ambitiös. Så hon gör nog så gott hon kan. Men jag vill alltid mera.......
LAVA och INDIRA. Det var verkligen urtrist väder idag. Men jag tog in varje unghäst, en och en, i stallet och band upp dom på gången. Det är nytt för dom. Borstade lite och gick sen till ridhuset så dom fick bekanta sig med det. Dom var spända och nyfikna. Dom fick följa med mig över bommar på marken. Snart ska jag jobba lite mer med dom. Om 6 mån. ska dom visas på 3 ås test, ridna. .

HOPPTRÄNING.

Idag tränade EMMA med VIZZLA för Jörgen Larsson. Tyvärr missade jag kursen. För jag var bjuden på middag.

Men jag har hört att dom fick göra nyttiga övningar. Det låter bra. Jag måste prata med Emma och höra hur det gick.

RIDNING.

Hur går det? Ja, hur går det med ridningen av Vizzla?
 
Jag upplever att det går framåt. I början var hon stel och kantig att rida. Hon förstod inte vad jag ville när jag försökte få henne att använda sina bakben.
 
Men nu är hon mjukare och väldigt uppmärksam på vad jag vill. Men när dom blir mjukare krävs det att ryttaren sitter still och ger mindre hjälper.
 
Idag ttänade vi på förvänd galopp. Då känner jag hur oliksidig JAG är. Det är inte bara hästen som ska vara välgymnastiserad och liksidig, hm.
 
Men det är svårare att ta tag i än att träna hästen.

HOPPTÄVLING.

Vi åkte till Hässleholm. För EMMA skulle tävla 3 hästar. 2 unghästar.  VIZZLA och "Babsan". Sen skulle hon hoppa samma klasser med sin egen SPARKFIRE S  "Sparky".
 
Det gick så himla bra. Det var jättekul att vara med. Fast det var hemskt regnigt och kallt. Allt blev blött.
Men hästarna hoppade jättefint!
 
Först 1,15: Både Babsan och VIZZLA fick en rivning var = 4 fel.

Sen 1,20. Där hoppade SPARKY felfritt! Hon kom på 4:e plats. GRATTIS!
 
I den klassen hoppade både Babsan och VIZZLA jättefint! Men med ett förargligt pet blev det 4 fel igen, för bägge.
 
Det gör ingenting. När det blir fina rundor och hästens självförtroende växer.
HEJA EMMA! Det gjorde du bra.

NÄSTA IHOPSLÄPP......

I morse gick det jättebra att släppa ut våra unghästar tillsammans. LAVA var lite avvaktande och hälsade på VIZZLA med INDIRA som sköld framför sig.
 
INDIRA är ju en tuffare individ. Så hon ställde gärna upp som buffert mellan halvsyskonen,
 
På kvällen gnäggade dom sorgset, när storasyster VIZZLA gick till stallet.
 
Jag hann med ett kort ridpass i ridhuset. VIZZLA var härligt mjuk och med på noterna.
 
I morgon är det hopptävling med EMMA i sadeln.............
 
I våras såg det ut så här. Hon har verkligen utvecklats under det här året.
 
.
 

DEN 1 NOVEMBER.

Idag flyttade Lava och Indira till Emmas stall.
 
 
Det var så mörkt och regnigt idag att jag inte fick någon bättre bild.
Men nu ska skolan börja. Här har vi ridhus, paddock och hindermaterial. Så jag kan leka med dom lite mer. Jag tror och hoppas att det här blir jättebra.
 
VIZZLA var väldigt nyfiken på sina "småsyskon". Hon är ju snäll. Men vallade dom i full fart i hagen.  Som dom sprang........ Dom har ju aldrig träffat VIZZLA, och utan stöd av "mamma" DIXIE. Var dom ganska förskräckta i början. Jag hoppas dom lugnar ner sig till i morgon.
 
.
 
 
 

RSS 2.0