VILKEN GLÄDJE!

Det är helt otroligt. Efter 2 månaders vila så red jag VIZZLA igår igen. Vi skulle rida ut på en liten tur.

Hon var så ambitiös och sammarbetsvillig. Det kändes som att hon saknat våra ridturer lika mycket som jag. Oj, vad hon jobbade.

Vi travade i cirklar och serpentiner. Gjorde galoppfattningar från skritt. En härlig känsla.
Nu ska jag till stallet igen.

HUR GÅR DET?

Ja, det har varit många turer med Vizzla. Först stentrampet som blev en stengalla. Som skars upp och måste få gipsomslag. Så blev hon skodd.

Vi hoppades att hon skulle bli ren i gången. Men det tog tid. Lång tid. Så vi beställde tid för en hältutredning.

Men då fick hon en liten spark i hagen som blev ett infekterat sår. Med lymfangit som följdverkan. Så vi utnyttjade tiden vi hade hos veterinären för sårkontroll. Det såg bra ut. Hon skickades hem med peniccilin. Som Ylva gav henne hela midsommarhelgen.

Men man kunde fylla sårfickan med mycket koksaltlösning. Det såg inte så bra ut. Så vi fick en ny tid hos veterinären IGEN.

Så, igår spolade dom rent. Röntgade igen, så att det inte fanns någon lös benbit, eftersom såret är så svullet. Men hon är hel och ren och får börja träna igen. Härligt!



Hon har vilat sedan i maj. Men nu kör vi igång igen.


HELSINGBORG.

Nu sitter jag här i solen och njuter av fina hästar. Vi har åkt till Jörgen Larssons anläggning i Helsingborg. För att han ska rida på LATINO.Iv.

Dom måste träna ihop sig lite, innan Falsterbo. Jag har väl berättat att LATTE har gjort 3 felfria rundor i 1.20. Vilket innebär att han har kvalat! Så planen är att han ska starta där. Tillsammans med en massa andra duktiga 5 åringar. Det ska bli så spännande!


En tråkig sak är att VIZZLA står på veterinärkliniken i Löberöd. Hon fick en spark i hagen. Det blev ett litet sår.......... Men igår hade hela benet svullnat upp. Jättetjock över knäet. Jag hoppas på goda besked snart.

JUST NU............

VIZZLA vilar, pga sin hovböld. Men nu är hon nästan ohalt och ska snart sättas igång igen. LAVA och INDIRA går på bete och njuter av ett långt sommarlov. Men YLVAS hästar går desto bättre. GREVLUNDA GRAND PRIX pågår för fullt. Det är en fantastiskt fin anläggning på Österlen. Med utsikt över havet. Där bor och arbetar Lisen och Peder Fredriksson. I onsdags hoppade RICCARDO IV för första gången FEFRITT i 1,10!
Igår hoppade LATINO IV ännu en felfri runda i 1,20 med JÖRGEN LARSSON i sadeln! Därmed har han kvalat både till FALSTERBO och till BREEDERS! GRATTIS YLVA!
Fina LATINO!

RSS 2.0