IDAG.

Idag har jag longerat 3 unga hästar.
 
TURE kämpar med galoppen. Han sitter liksom fast bak och måste sparka bakut med riktig kraft för att komma loss. Han försöker göra allt rätt. Men han fattar vänster galopp i höger varv. Sparkar till och kommer i rätt galopp. Han kämpar verkligen. En så positiv häst.
 
PIPPI behövde komma in i ridhuset och jogga runt utan en massa folk och hinder. Man märkte verkligen att gårdagen hade gjort henne upprörd. Hon behövde andas, frusta och hitta takten. Sen kom folk och byggde hinder igen. Jättenyttigt att det inte gällde henne idag.
 
INDIRA joggade runt och vi jobbade med att balansera upp den inre bogen. Ta hand om din kropp! Hon var jättefin idag.
 
Ett bra träningspass med alla 3. Så nöjd!
 
.

13/12 LUCIA.

Hur gick det?
Jo, det blev en nyttig erfarenhet.
Det svåraste var att komma fram till ridhuset med bägge unghästarna. För stallplanen var full av barn, ponnyer. Fjordingar och stora hästar. Alla var lite nerviga som uppblåsta ballonger.
 
INDIRA fnös sina skarpa utblås som signalerar fara! PIPPI gick mest baklänges. Ylva försökte övertyga henne om nyttan att gå framåt. Men baklänges och väldigt nära INDIRA var bäst tyckte PIPPI.
 
 
Till sist nådde vi ridhuset och fick komma in. Hästarna var svårast att hantera ute på stallplanen. Visserligen var det normalt tomma ridhuset fullt med folk och julfina hinder. Med granar, julkulor, paket och glitter. Men ridhuset är i alla fall tryggare.
 
Ylva ville rida fram Pippi och jag hade tänkt longera Indira. Det blev inte riktigt så. Men så småningom lugnade dom ner sig så Ylva kunde starta och lotsa Pippi över flera "hinder" . Inte riktigt enligt banskissen men ändå. Hon skuttade över låga bommar och fick gå samma bana 2 ggr. Det var en väldigt nyttig prövning för henne.
Sen var det Indiras tur. Hon hade lugnat ner sig så pass, och nosat på alla hindren, så hon kunde hoppa riktigt fint både 40 och 50 cm. Men hon blev jättetrött och rev några bommar på slutet. Men kämpade på så gott hon orkade.
En bra utbildningsdag blev det för både PIPPI och INDIRA  ❤❤

HA HA HA!

Någon som läste mitt förra inlägg.  Fick för sig att:  DET NÄRMAR SIG......  betydde att PIPPI var dräktig, hi hi hi.
 
 
 
Det är hon INTE!
 
 
Visst är hon tjock. Men något föl är det inte på G!
 
Nej det närmar sig hennes första start i en liten klubbhoppning.
 
Det är det enda som är på gång. I morgon ska hon få skutta 40 och 50 cm hinder. Sen ska hon få jullov.
 
Hon har jobbat så himla bra under hösten så hon ska få tid att smälta sina kunskaper. Det kommer hon inte att gilla.  Hon vill jobba jämt.
 
.

DET NÄRMAR SIG........

I morgon är det hoppträning för Wei igen.  Det är VIZZLA  och LATINO som ska träna. De unga hästarna får vi träna själva.
 
Nu är tävlingarna över för i år.
Vi ska lägga mycket arbete på att träna  upp hästarna  i vinter. Så dom blir mer lösgjorda och starkare. En kortare vila under julen ska dom få också.
 
Men först ska unghästarna få miljöträning genom att vara med på en liten klubbhoppning i ridhuset på söndag.  Det ska bli kul. Det är bara på skoj och nyttigt att gå in och skutta över bommar på marken.
 
PIPPI  vår duktiga 3 åring.
 
INDIRA  ❤
 
 
..

HOPPTRÄNING.

 
 
Ja nu har vi börjat med unghästarnas hoppträning.
I början var det bara att trava över bommar. Så småningom byggde vi upp ett litet kryss.
 
Det blev tvärstopp!
Eller också gick dom över krysset och rev allt ihop.
 
Men idag trillade poletten ner.
PIPPI tog riktigt fina skutt över krysset. Till och med 2 efter varann!
Men styrbar är hon väl inte än. Ylva riktar upp henne rakt mot hindret. Men plötsligt skjuter hon ut bogen och så är dom på väg åt ett helt annat håll. Det är roligt med unghästar.
 
INDIRA har ju tränat löshoppning lite längre än Pippi. Så hon sköt iväg riktigt fint över hindren. Jättefina språng!
Men så blir hon väldigt snabbt jättetrött.
 
"Bensinen" tar liksom slut.
Om Pippi har modet, så har Indira hopp i kroppen. 
Ja, det är en rolig resa att utbilda unghästar.
Framför allt för att framstegen kommer så fort. 
 
.

RSS 2.0