INRIDNING.

Här är en bild från i höstas.
Nu fortsätter inridningen av LAVA och INDIRA. Idag lastade jag bägge två och åkte till stallet där Ylva bor. Det gick riktigt bra. Först longerades dom. Sedan red Ylva i skritt och trav. Utan lina för första gången! På kvällen red jag VIZZLA. Vi tränar vidare på vår läxa.

ARBETE MED HÄST.

Igår red Marie VIZZLA. Hon var mycket nöjd med ridpasset.

Idag red jag. Men jag var inte så nöjd med min egen ridning. Jag fick ju mycket att träna på sist. Men vad det är svårt!
Sitt rakt upp och ner! Sadeln ska vara ditt dansgolv.

Jag kämpade hårt för att göra lite, och ändå få hästen att arbeta bra.
Men jag viker mig i sidan. Skjuter över vikten, utanför sadeln! När jag vill påverka hästen. Jag gungar i galoppen. Jag ska sitta rätt upp och ner, som i kort trav.
FAAN, vad det är svårt att rida!

Men jag ska kämpa och lära mig. Jag vill verkligen. Bara att träna på.

RIDLEKTION.

Idag fick jag mina fiskar varma......
Vik dig inte i sidan! Buren hand! Sitt upp ordentligt! Gunga inte med i galoppen!

Så roligt att någon orkar stå och titta på mig, för att försöka lära mig rida bättre. Det var verkligen vad jag behövde.


VIZZLA? Ja, hon gjorde som alltid, sitt bästa. Det var nyttiga övningar. Slutor, travjobb och galopp. Vi fick hjälp att aktivera hennes bakkärra. Få henne över sina bakben ordentligt.
I några steg kunde hon verkligen bära sig. DÅ släppte hon igenom halsen och mjuknade i munnen. Det var en härlig känsla, som jag vill uppleva igen.

Kom snart tillbaka Marie Bjernick!


KORT RIDPASS.

Idag red jag VIZZLA. Hon var spänd och lite otålig. Eller har hon blivit mer framåt? Hon hade i alla fall väldigt långa kliv. Vi tränade först på mjuka serpentinbågar. Sen att göra halt och gå fram i trav igen. På slutet tränade vi på galoppfattning från ryggning.. Hon var, som vanligt , väldigt ambitiös. Men det blev ett kort Rid pass. För jag skulle börja jobba kl 12.00. I morgon ska jag få en ridlektion med bästa Marie Bjernick. Åh, vad jag ser fram emot det. Att ÄNTLIGEN få lite input igen.

TRÄNING.

I går tränade jag tömkörning med bägge unghästarna. Jag styrde dom över bommar på marken. Det var svårt. Svårt att få dom att gå rakt. Men dom är arbetsvilliga och positiva till allt jag hittar på.

Det gör mig så himla glad att träna med LAVA och INDIRA. Duktiga unghästar!

IGÅR........

Var det tävling igen. Vi var på Åsbo ponnyklubb. Det märktes. Någon trängre bana har vi aldrig varit på. På denna bana rymdes en enorm gran med glitter och kulor. En manshög snögubbe, tomtar, paket, infångare och en massa utstyrda hinder. Rena julklappsyran. GLOBEN sägs vara svår, med alla konstiga hinder. Men där finns ju ytor att rida på. Samma mängd glitter och krusiduller. Men på en vanlig ridbana. Det var trångt!

Ylva red sin lånehäst "Gurkan" i 1,10. Hon hade lite dålig galopp i starten. Så hon fick ett stopp på 1:a hindret. Men sen löste dom alla svårigheter tillsammans. Han hoppade jättefint idag.
Bra jobbat!

Sen var det Emmas tur. Först på Sparky. Som är en MYCKET tittig häst.Vi hade onda aningar...........
Men Oj, så fint dom löste det tillsammans. En riktig arbetsseger. Sen att hästen hoppar 35 cm högre än 1,20. Det ser bra ut.
Dubbelnolla och placering! GRATTIS EMMA!

Sen unghästklass med VIZZLA. Vi kan säga att hon tittade på banan. Hon är inte tittig av sig. Men reagerar på solkatter och de skuggor som spelar i dom. Har vi upptäckt. Så hon fick 22 fel i 1,20!


Sen blev det en FELFRI debut i 1,25! Som hon hoppade! Stillastående på en maxad oxer (det går också bra). HEJA VIZZLA och EMMA!
Nu är hon klar för lite större uppgifter. Men först en välbehövlig vintervila.

RSS 2.0