LATINO LEVERERAR!

Ja, nu har JÖRGEN LARSSON hoppat honom 4 x 1,20. Det går bara bättre och bättre. Först måste han ju lära känna hästen. Men nu har dom gjort 2 felfria starter i 1,20 avd. B (unghästar). Det är så spännande....... VIZZLA har haft en hovböld i vänster fram. Så hon är nu gipsad med silvertejp runt hela hoven. Hoppas det läker snabbt. Så jag kan börja rida igen.

JÖRGEN LARSSON.

Jag måste bara berömma den mannen. Så enkelt och humoristiskt han förklarar den svåra skolan.

Hur man tränar upp en hopphäst.

Igår körde vi ca 16 mil, tur och retur, för att komma till hans anläggning i Helsingborg. I transporten hade vi RICKY och LATTE. Jo, dom har bägge flyttat tillbaka till Emmas stall. Så nu är alla hästarna samlade på ett ställe igen.

Utom VIENNA, som är i ett avelsstall med sin fölunge.

Men tillbaka till Jörgen. Han sitter och rider en stor häst på banan när vi kommer. Det ser så lekande lätt ut. Ylva är väl lite nervös när hon sitter upp på RICKY och ska rida fram. Den känsliga Ricky reagerar direkt. Kör upp skallen i skyn och springer. Då är det inte lätt att rida fram mjukt och fint. Dom är inte alls på samma våglängd. Stackars Ylva.

Men med Jörgens hjälp och tips på vägen. Så förändras situationen. Ricky blir lugn och följsam. Hoppar fint flera rundor. Han har en härlig inställning till hinder nu, och börjar bli stark i kroppen. Om bara piloten lugnar ner sig och tar till sig träningen, så blir det här bra.
LATINO då? Vad gjorde han? Samtidigt som Jörgen tränade 2 ekipage, så red han Latte. Han ska göra några 1,20 starter på honom. För att hjälpa hästen att komma vidare i sin utbildning. Jörgen Larsson hopptävlar andras hästar. En "catchdriver" inom hoppcirkusen. Han har fler starter per år än någon annan ryttare i Sverige. Då får han ju mer träning än någon annan ryttare också. Men som han gör det. Helt fantastiskt. Lugnt och fint lotsar han dom unga hästarna genom komplicerade banor. Han älskar verkligen hästarna och sitt jobb. I helgen är det tävling igen.

IBLAND.....

Ibland kan man få uppleva en underbar ridtur. När man känner sig som ett med hästen.
 
 
Idag var en sån dag. Vi skulle bara rida ett kort arbetspass på ridbanan. Men den var alltför blöt.
 
Så jag red ut på Vizzla istället. Ut på grusvägarna. Så jobbade vi..... Först var hon lite spänd och tittig (som vanligt). Men sen blev hon bara mjuk och lyhörd. Vi tränade skänkelvikning. Att mjukt fatta  galopp och att sakta av till skritt och fatta ny galopp. Samt att galoppera i ena hjulspåret på vägen och att förflytta sig i sidled till det andra hjulspåret. Vi jobbade med mjuka volter. Allt kändes bara bra och harmoniskt idag. En härlig känsla.

GENREP.

Idag red YLVA på LAVA och EMMA på INDIRA. Sista gången före 3-års testen på fredag.
Det skulle bara checkas av, att dom bar sin ryttare i alla gångarter utan spänningar.
 
Det gick riktigt, riktigt bra. LAVA är lite spänd för sadelgjorden i början, men det går snabbt över.
 
 
 
 
 
Jag är så lyccklig att jag fått sådan bra hjälp av YLVA och EMMA.
Dom har gjort ett grymt jobb med bägge unghästarna.
1000 TACK!
 
Sen tvättade jag bägge hästarna. Så nu är dom fina.
Dom sover i stallet på nätterna, för att vara utvilade på fredag.
 

HUR GÅR DET?

Idag kom startlistorna till 3 års testen den 16 maj.
Oj, vad spännande!
 
Än har dom lite vinterpäls kvar.För det är ju minusgrader nästan varje natt. 
 
Men betet har gjort underverk med unghästarna.
 
INDIRA kanske har blivit lite tjock? Men hon börjar blänka i alla fall.
 
Igår var det utomhus hoppning för JÖRGEN LARSSON.
Ett helt gäng med hästar avlöste varandra på ridbanan.
 
Så här stod LAVA hela kvällen och studerade hopphästarna.
BRA!  Hoppas du lär dig hur det ska gå till.
 
.
 
 
 

VIENNA HAR BLIVIT MAMMA!!!

Hon är så duktig våran VIENNA. Idag den 1 maj 2014 föddes hennes lilla embryotransfer. VIENNA klarade allt själv och är så rörande moderlig.
 
 
Så här ser hon ut "underverket" Canbelle Plus  E: Canvas Plus  U:  Clara Belle.  Fostermamma VIENNA sköter stolt om "sin" unge.
 
Jag fick den här bilden via sms idag. Ylva har redan varit  och tittat. Hön är mycket ädlare, än Viennas egna stora ungar.
 
Hoppas allt flyter på som det ska. Det är alltid lite oroligt de första dygnen. LYCKA TILL LILLA FÖLIS!
 
 
 
 
 
 

DAGENS RIDNING

Det blev galoppjobb på ängen och dressyr på ridbanan.



Här hämrtar jag VIZZLA från hagen. Jag måste begränsa hennes matintag lite grann. Hon är för första gången i livet välgödd!
 
Skrittar hemåt i den vackra våren. Efter ridturen.
 
 

RSS 2.0