IDAG.

Ska LATINO IV och  VIZZLA vara på hopptävling. Jag håller tummarna för er.

RICCARDO IV

Igår var han på hopptävling igen.
 
Han startade 1.10. Hoppade felfritt. Men fick ingen placering.
 
Duktiga Ricky!
 
 

JAG KÄMPAR.....

Med tid som inte räcker till. Med en unghäst som ibland är snäll och lugn. Men oftast  mer vild än tam. 
 
Hur ska man få allt att gå ihop?
 
Jag drömde ju om att köra in Indira också. Men hur få tid och kraft till det?  Framför allt  går det inte att göra ensam. 

HUR GICK DET?

 
LATINO levererade och VIZZLA vägrade ut sig.
 
2 x 1.20 hoppade bägge. Det var första utomhus-starten för i år.
 
VIZZLA har ju gjort så här förut. Så YLVA  lät en annan ryttare rida henne i nästa klass. Då hoppade hon felfritt!
 
Men Latino hoppade dubbelnolla i första starten och kom på 12:e plats!  Sen rev han ett hinder i nästa klass.
Det måste ändå räknas som en bra första start utomhus i år

PÅ LÖRDAG.

Då är det dags igen. Ut och prova vingarna i Eslöv. Hoppas hästarna kan flyga. Både Latino och Vizzla ska hoppa. Heja Ylva! Hoppas det går bra. ☺👍
 

LYCKAD RIDNING.

Ibland blir allt så där extra bra. Så man går med ett leende på läpparna hela dan. I morse hann jag rida bäe mina hästar. Välbehövligt. Först löslongerade jag INDIRA i ridhuset. Hon var helt med på noterna. Fattade galopp. Saktade av och bytte när hon fattade fel galopp. Ökade när jag bad om det och saktade av när jag bad om det. Så härlig känsla. Sen satt jag upp och red en kvart ungefär. Man kan inte säga att det är njutbart. Men hon går fram när jag ber om detoch saktar av på kommando. Men däremellan går hon som en korv. Slingrar sig, böjer sig, snubblar och är väldigt vinglig. Men man får tänka att det löser sig om jag tänker rakt fram och travar på. Så blir det nog bättre ju starkare hon blir. Jag är väldigt stolt i alla fall. Att jag vågar och hon gillar våra ridförsök. Bara fortsätt så här. Men rid ut! För framåtsndan. Jag gör nog det snart....... ----------------------------------- Sen VIZZLA hon trampade på med glatt humör idag. Inga "soöken" på vägen. Så det var en riktigt njutbar ridtur. Med långa galopper och andra krumelurer på vägen. Härliga VIZZLA ❤💙

HOPPTÄVLING.

Idag åkte vi till Stävie ridklubb. Ylva skulle hoppa VIZZLA i 1.10 och 1.20. Resultatet blev att hon rev sista hindret i bägge rundorna. Man kan inte förvänta sig att hoppa felfritt jämt. Särskilt när man såg de andra hästarna hoppa......... 8 fel, 12 fel och uteslutna. Så man ska nog vara nöjd med resultatet. Men man vill ju mer förstås. I sista rundan blev hästen riktigt tråkig. Hon stod emot och hoppade stillastående in i kombinationen. Hon klarade den felfritt. Hon kan ju hoppa den hästen. Men ibland tvivlar jag på hennes hopplust. Det blev en arbetsseger för Ylva. Bättre lycka nästa gång.

INDIRA 💖

Hur går det? Jag var på longeline kurs igen. Läraren hjälpte mig med grunderna. Indira är ju lite fräck och nonchalant mot mig. Så hon tog kapson och lång lina på henne och försökte lära henne lite hövlighet. Det påminde mig så väldigt mycket om när PER LARSSON hjälpte mig med Elliot (Indiras halvbror). Men han var väldigt obstinat och uppkäftig. Indira är bara lite fräck och nonchalant. Men det är faschinerande att se en duktig hästmänniska in action. EWA ANGANTYR, som min lärare heter. Tog henne i kapsonen. Lärde henne att vänta utanför människans "bubbla". Att gå fram och vart hon skulle gå. Lätt som en plätt. ELLER HUR? Nej, det är det inte. Jag ber för mycket, tjatar. Säger Nej.......... Det gör jag i hundträningen också. Är inte tillräckligt snabb att blockera och stoppa upp. Dessutom är jag alldeles för mycket omkring mig. Istället för att vara i vår sfär. Då blir hästen också utåtriktad och ska ta hand om allt runt omkring. Det här har alltid varit mitt problem som jag måste jobba med.
Nästa dag var INDIRA så lydig och ippmärksam. Hon försökte inte ens sno åt sig lite godsaker utanför Vizzlas box. Hon stod still när jag sadlade och fixade. Vi jobbade lite på samma sätt som jag hade tränat på. Följ mig, huvudet in och bogen ut. Så hon bär sig på sitt inre bakben. Sen satt jag upp och red UTOMHUS för första gången! Ylva red med lite på Vizzla. Men vi höll oss på en inhägnad gräsplan. För säkerhets skull. Det gick mycket bra. Hon slingrar sig och vinglar. Kör upp skallen och käftar lite emot. Men startar stannar och fattar trav. Jag vill ju inte rida så myclet än. Så det får räcka med en liten stund i sadeln varje gång. Ylva satt också upp och red en stund. Så var dagens arbete gjort. Duktig Indira!

UPPSITTNING OCH AVSITTNING.

Idag satt jag upp på Indira för andra gången sedan augusti 2014. Vi får ta det väldigt lug nt och stärka hasen. Inte överansteänga henne. Så jag longerade först med sadeln på, i ridhuset. Hon skötte sig strålande. Så bort till pallen för att sitta upp. Allt går så himla bra. Vi skrittar bortåt. Hon får syn på en bomi ena hörnan och blir lite spänd. Jag väljer att hoopa av. Men är så himla klumpig att jag faller, trillar ner i sågspånet. Så har viupplevt en avtrillning också. Det kan skrämma en unghäst. Men hon känns himla trygg och säker. Men jag vet ju att hon kan explodera. Så bättre att förekomma, än att förekommas. Så satt jag upp igen och provade att start o stopp fungerade. Manade fram henne i trav flera gånger. Allt gick så homla bra. Stolt matte ledde hem sin häst till stallet.

RSS 2.0