MINA PROMENADER.

Idag blåste det, haglade och kom blötsnö om vart annat. Jag tänkte: vad skönt att jag har ett ridhus att gå i. Så gick jag in med INDIRA. Några ryttare var där och red. Det ska nog gå bra..........

Men det gjorde det inte!

Sist jag var i ridhuset så blev det för mycket för alla inblandade. INDIRA var skärrad och blåste varnande ut luft genom näsborrarna. Samtidigt som hon gjorde fina luftsprång och caprioler ur den högre skolan. Det skrämde de andra hästarna så jag måste lämna ridhuset snabbt.

Idag började det med en liten levad. Sen blev det bättre. Vi gick slalom runt alla hinder som stod uppställda. Jag lyckades behålla mitt lugn riktigt bra faktiskt. Hur hon än hoppade och skuttade så försökte jag vara den trygga ledaren. Det började fungera riktigt bra, när 2 nya unghästar kom in i manegen.

Då blev det för mycket för alla = UT!

Hon var inte precis lätthanterad ute i blåsten heller. Men till sist kunde vi i alla fall gå en sväng utomhus. Där är hon mer van att vandra med mig. Men det skymde och hon reagerade starktt på bilarnas lyktor. Men höll sig i skinnet med nöd och näppe. Phu!

Så fick hon sin promenad idag också. Kändes ok.

HÄSTLEK.

LATINO IV
 
RICCARDO  IV
 
ÄNTLIGEN!  Både "RICKY" och "LATTE" är fräscha igen. Latte har varit frisk hela tiden. Men Ricky hade trampat snett på skon och trampat in tåkappan i sulan.  AJ! Det blev en blödning i hoven.
 
Men nu är han ok. igen. Härligt!
Vi lekte igår med dom i ridhuset. Lösa hästar som galopperar och skuttar i manegen kan göra en människa så glad. Det är så härligt att se.
 

BRA DAG I STALLET.

Nu börjar det fungera att promenera med INDIRA. Jag ska ärligt säga att det har varit riktigt jobbigt. Men nu börjar hon lita på mig och följa mig överallt. Så idag gick vi runt bland villorna i närheten. Vi gick utmed ån och genom skogen. Duktig unghäst.
Igår red YLVA hopplektion för sin tränare WEI. Det gick riktigt, riktigt bra. "Fantastisk häst" sa han om VIZZLA. Inte utan att man blir lite stolt. Men Ylva har tragglat på med sin hemläxa. Bomjobb, bomjobb, bomjobb. Det har gett resultat. Det VIZZLA inte kunde före jul. Utförde hon med lätthet igår. Det är roligt när hårt arbete lönar sig. Idag red jag ut. Mest för att hon ska vänja sig vid miljön där stallet ligger och få skritta av sig ordentligt. Hon skötte sig strålande. Mjuk och följsam jobbade vi vidare med övergångar, skänkelvikningar och lite trailjobb. Jag red runt i ett villaområde och utnyttjade P-platser. Ryggade i ett L och vände runt trottoarhörn. Lekte lite, helt enkelt. Hästen var med på noterna och jobbade bra. Det ger en härlig känsla när hästen är helt med en. Då är det värt alla dagar i snöblask och lera. Men idag sken solen. .

STALLET IDAG

 
Idag var hon inte alls så här lugn o nöjd. Nej, vi började uteritten med en mycket spänd häst. Men oj så bra det blev . Vi var ute en timme Vizzla o jag. Vi tränade på övergångar. Skritt, trav, skritt, trav osv. I början körde hon upp skallen och ville bestämma själv. Men sen satt jag med mjuka händer och hon svarade så fint på mina hjälper. Det kändes så bra 😊 Vi red på bron över Vollsjö å ( som är väldigt vattenrik och brusande just nu). Det kändes bra. Att hon vågade. Promenaden med Indira gick också utmärkt idag. En bra dag i stallet, med andra ord.

NYTT ÅR - NYA TIDER.

 
Här är en bild på Anita och INDIRA. Nu har jag hämtat hem hästen som har haft boxvila i drygt 3 veckor.
Så ska hon skrittas varje dag. Det är en pärs.
 
Jag har förökt rasta hundarna samtidigt. Men det har blivit kaos. INDIRA klarar det bra. Jag tror hästarna är glada för lite hundsällskap. Men HONUNG tycker ju hästar är jätteäckliga. Eftersom hon har fastnat i eltråden flera gånger.
 
Så jag kan inte få in Honung. Hon kommer inte alls, och om jag har fått tag på henne så krånglar hon sig ur halsbandet och flyr iväg. Samtidigt dansar hästen omkring med svansen som en knorr över ryggen.
Hoppar och sprätter åt alla håll. Blåser luft och blir jättespänd. Idag sparkade hon mig på armen AJ!
 
Nej, det är ingen dans på rosor, att skritta INDIRA vid hand i 4 veckor. LYCKA TILL TINKA!
I morgon får inte Honung följa med.
 
 

RSS 2.0