20060202 VIENNA!

Vienna ja.  Jag skulle ju berätta om när hon kom till oss. Det var den 2 februari 2006. Hon hade inte ens fyllt 2 år. Hon hade gått på lösdrift hela vintern och var raggig som en Nordsvensk.
Här är hon tillsammans med sin Uppfödare
                                                                                                                                      Christin Eriksson.

Hon var 159 cm över manken. På sommaren växte hon  7 cm. Ofta hade hon ont i kroppen av att växa. Så hon fick ta det lugnt som unghäst. Nu är hon 169 cm i mankhöjden och väger ca 600 kg!
I augusti -06 gick hon på 2-års premiering. Hon var stor, kantig och hade stela rörelser. Hon kom på 6:e plats av 7 hästar.....Den sista var halt.
Vid 3 års ålder bedömdes hon igen. Då visades hon också i löshoppning. Det är ju verkligen hennes gren.
Som dressyrtalang blev hon klass 2. Men som hopptalang KLASS 1!  Med 9 - 9 i hoppningen. Det är ett mycket bra betyg.  Men hon missade diplom med ett ynka poäng. Hon hade i alla fall kvalat till Flyinge. Men vi valde att stanna hemma och försöka få henne dräktig. Det fick vi ju till sist. På tredje försöket.
Vi anmälde henne till Mälardalschampionatet. Mälardalens bästa hopptalang ska utses. Där tävlade hon i löshoppning mot 9 andra 3 åringar som fått diplom, eller klass 1. Döm om vår förvåning när hon VANN!
Det var fantastiskt. Vi var ju vana att komma näst sist........
Här är hon på 2-års premieringen.
Här hoppar hon Bäst i Mälardalen!
Ja i början var hon en ful ankunge. Men nu är hon på väg att blomma ut till en riktig svan.
Det är så spännande att följa hennes utveckling. Igår var hon på hoppträning igen. Ylva fick beröm och hästen hoppade jättefint. 1,10 m hoppade hon. På torsdag ska hon deltaga i "Pay and Jump". Det är en enklare hopptävling där man får försöka komma felfritt runt en bana. Clear Round. Det blir hennes första start i livet på riktigt. Med ryttare på ryggen.
Lycka till!  Ylva, du vet att jag håller tummarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0