RIDNING.

VIZZLA laddad inför dressyrpasset. Ni kan se hur mycket snö som har blåst in i ridhuset. Men det är lyx att kunna rida inomhus . Ridningen gick riktigt bra. Vi tränade mest att jag ska sitta korrekt och i balans. Det måste övas mer. Hästen gör det jag ber om.
Efteråt såg hon riktigt nöjd ut. Avslappnad underkäke och skum i munnen. Hur jag såg ut, ska vi inte fota. Högröd i ansiktet och svettig....... Men det vet ju alla, att "ridning är ett rent nöje utan idrottsinslag". Eller hur?

JAG KÄMPAR PÅ.

Just nu tycker jag inte att det går framåt i ridningen. Vi kämpar på VIZZLA och jag, med krumrlurer och sidoförflyttningar. Men ikväll var vi INTE sams. Hon älgade iväg som den värsta pansarkryssaren.

Inget finlir alls. Hon tog inga förhållningar eller halvhalter. Emma kom sen och hjälpte mig med lite tips. Så jag fick till en godkänd galopp på slutet.

Men såna här dagar känner man att ridning är ingenting för mig. Jag borde lägga mig på sofflocket med en god bok istället. Varför försöker jag?

VACCIN.

Idag ska unghästarna få vaccin.  Jag hoppas att Veterinären har tid att titta på Vienna också. För att se om hon är Dräktig.
Igår var jag ute och tittade till henne. Nog ser hon dräktig ut, ii alla fall. Det är så spännande att vänta på föl.

VINTERTID.

Ja, då är det tid att lägga grunden inför kommande säsong. 
 
Unghästarna har varit hos tandläkaren. Han tog bort vargtänder på bägge två. Dom ska vaccineras på torsdag. Sen kan vi fortsätta med förberedelserna inför 3-års testen.
 
 VIZZLA övar på gymnastiska dressyrrörelser. För att hon skall bli starkare, smidigare och spänstigare i hoppningen.
 
Ylva jobbar på med sina valacker. Latino och Riccardo.
 

INRIDNING.

 
Det går framåt. Idag lastade jag unghästarna och åkte till YLVA på Kumlatofta igen.
Först borstar jag "skitungarna". Sen sadlar vi. Longerar dom, och den andra står i stallet och väntar. Medan vi jobbar med en i taget. Idag blev det ridning i ALLA gångarter!
 
LAVA:
 
 
 
 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------
 
INDIRA:
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

DET BLIR ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG......

Det blev ingen löshoppning med unghästarna sist.
Det blev tömkörning istället. Det behövde dom. Riktigt nyttiga övningar.
 
INDIRA blev alldeles svettig mellan bakbenen. Sen duschade jag av henne. Tänk vad bra det går att lasta, och lasta av dom på transporten. Jag går fram med bägge hästarna fäller ner baklämmen och ber INDIRA att gå in.
 
Sen skickar jag in LAVA. Hon är lång och stor och brukar fråga "måste jag?" Ja! säger jag. GÅ IN! Då går hon snällt in, och jag stänger bommen och bakluckan.
Sen går jag in framme i transporten, ger dom lite godis och sätter fast dom.
 
När vi kommer fram, gör jag tvärt om. Går in fram. Matar dom med lite kraftfoder och tar loss bägge transport-grimskaften. Då har dom sina långa grimskaft på sig. Så öppnar jag bägge bommarna. Men dom måste stå kvar!
 
Så tar jag i svansen på en av dom, säger namnet och ber den backa ut. Lugnt och sansat. Sen gör jag likadant med nästa. Ingen stress. Det går så bra!
Jag är jättestolt!
____________________________________________________
 
Idag, när jag skulle rida VIZZLA. Var hon tjock i bägge frambenen! JÄKLAR!
 
Hon slog på sig i tömkörningen sist, och nu har det svullnat. Så nu står hon med spritbandage på kotorna, och jag hoppas det ger sig under natten. Det är så typiskt. Just när jag kommer igång med ridningen så händer det nåt med hästen. VAD GÖR JAG FÖR FEL?????? .

I DAG.

Idag red Ylva ett riktigt jobbigt pass med Vizzla. Det var bomjobb i 8:or och på volter. Nyttigt jobb. I morgon ska vi löshoppa unghästarna igen. Det ska bli mycket spännande. För jag tycker att LAVA har blivit så fin i kroppen. Musklad i låren. Hon har ju aldrig tagit i mer än nödvändigt i löshoppningen. Nu ska vi se om hon inte kan ta i lite mer. INDIRA har ju alltid gjort sitt bästa i löshoppningen. I morgon vet vi hur det gick. .

I DAG.....

Först körde jag VIZZLA till min tränare Marie Bjernick. Då började hon med att tömköra henne. Oj, vad det var nyttigt !
Det här är en bild från våren 2010 när VIZZLA var 2 år, och YLVA satt på henne för första gången. Då tömkördes hon ganska mycket. Sen har det blivit lite sporadiskt med tömkörningen. Men idag fick hon lära sig att flytta sina bakben ordentligt. Hon blev härligt lösgjord. Sen fick jag sitta upp och känna på skänkelvikningar. Vilken känsla! En helt ny häst. Inte lång som ett tåg. Utan byggd i uppförsbacke. Med bakbenen under sig!! Det var härligt!
Sen åkte jag hem och lastade INDIRA och LAVA istället. Vi skulle åka till YLVA, så hon kunde rida dom. Det gick jättebra. På INDIRA blev det till och med lite galopp! För första gången.

TÄVLINGSDAG.

Vi åkte till Helsingborg med RICCARDO IV och LATINO IV, Ylva och jag. Hästen "GURKAN" skulle också med och hoppa 1,10. Det blev en lååååång dag. Men så rolig! Båda YLVA´s hästar hoppade felfritt i 1 m.
RICKY hoppade bättre än någonsin. Med ett stort självförtroende och riktig glädje. LATTE var som han brukar. Kaxig och med stort mod ville han bestämma allt själv. Därför blev ritten lite orytmisk. Men i nästa klass, debut i 1,10, hoppade han jättefin. Men petade en bom. RICKY stoppade på ett hinder och rev ett i 1,10. + ett tidsfel. Men de flesta sprången var verkligen jättefina. Med bra höjd och fin teknik. Det här lovar gott inför det kommande tävlingsåret. "GURKAN" är 8 år och hoppar i avdelning A, med de vuxna hästarna. Han hoppade, lekande lätt, felfritt i både grund och omhoppning.

SÅDÄR JA!

Nu är man igång igen. Efter julvila för alla hästarna så kommer vi långsamt igång igen.
Unghästarna fick vargtänderna uttagna och munnarna fixade före jul. Skönt att det är gjort, nu när "skolan" börjar igen.


ALLA hästarna blev ett år äldre på Nyårsdagen. Så nu är LAVA och INDIRA 3 år, LATINO 5, VIZZLA och RICCARDO 6, VIENNA 10 och DIXIE 19. Oj vad åren går.........

Idag red jag VIZZLA. Vi fortsatte med vår hemläxa. Hon var lite spänd efter vilan. Men jobbade på bra ändå.

LAVA och INDIRA blev tömkörda. Duktiga ungar!

I morgon ska jag på Hopptävling med YLVA och hennes valacker.

RSS 2.0