JÖRGEN LARSSON.

Jag måste bara berömma den mannen. Så enkelt och humoristiskt han förklarar den svåra skolan.

Hur man tränar upp en hopphäst.

Igår körde vi ca 16 mil, tur och retur, för att komma till hans anläggning i Helsingborg. I transporten hade vi RICKY och LATTE. Jo, dom har bägge flyttat tillbaka till Emmas stall. Så nu är alla hästarna samlade på ett ställe igen.

Utom VIENNA, som är i ett avelsstall med sin fölunge.

Men tillbaka till Jörgen. Han sitter och rider en stor häst på banan när vi kommer. Det ser så lekande lätt ut. Ylva är väl lite nervös när hon sitter upp på RICKY och ska rida fram. Den känsliga Ricky reagerar direkt. Kör upp skallen i skyn och springer. Då är det inte lätt att rida fram mjukt och fint. Dom är inte alls på samma våglängd. Stackars Ylva.

Men med Jörgens hjälp och tips på vägen. Så förändras situationen. Ricky blir lugn och följsam. Hoppar fint flera rundor. Han har en härlig inställning till hinder nu, och börjar bli stark i kroppen. Om bara piloten lugnar ner sig och tar till sig träningen, så blir det här bra.
LATINO då? Vad gjorde han? Samtidigt som Jörgen tränade 2 ekipage, så red han Latte. Han ska göra några 1,20 starter på honom. För att hjälpa hästen att komma vidare i sin utbildning. Jörgen Larsson hopptävlar andras hästar. En "catchdriver" inom hoppcirkusen. Han har fler starter per år än någon annan ryttare i Sverige. Då får han ju mer träning än någon annan ryttare också. Men som han gör det. Helt fantastiskt. Lugnt och fint lotsar han dom unga hästarna genom komplicerade banor. Han älskar verkligen hästarna och sitt jobb. I helgen är det tävling igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0